Ta dagen som den kommer dag.

Idag har det verkligen varit en ta dagen som den kommer dag. Vi gick upp och åt frukost och hängde i pyjamas fram till nästan lunch. Tor gick ut med sin farbror och åkte lite snowracer. När farbror T skulle hoppa in i duschen var set dags för skiftbyte, alltså dags för mig att slänga på mig termosar och gå ut och gräva i en snöhög. T bestämde att vi skulle gräva en snögrotta men det var lättare sagt än gjort. Vi grävde en bit in i snöhögen men vi gav upp och gick till lekparken och gungade istället.

När vi varit ute en stund hade H som varit inne och sovit middag, vaknat och vi gick in. T åt en kall korv innan det var dags att ta en sväng till Kupolen. Jag gick in på H&M för att kolla om jag kunde hitta något på rean men jag hittade inget. Efter besöket på Kupolen packade vi in oss i bilen igen för att åka och handla middag till idag och imorgon. Idag blev det ost- och skinksås med pasta och imorgon blir det köttfärssås med pasta.

Ni kanske inte tycker att det är världens godaste nyårsmat men är man ca 15 personer som ska äta och sedan tillaga något i en stuga som inte ens har en osthyvel så blir det sån mat. Det duger gott och väl för mig. Vi satsar på godsakerna efter maten istället.

Kvällen har avslutats med två matcher i Alfapet och svullande av massa godis och popcorn. Nu har klockan gått så fort igen och det är nu dags att gå och lägga sig. Tänk att tiden alltid ska gå så fort när man har roligt.

Natti natti!


Ingen mördeg här inte.

Jag har precis slängt i mig en frukost och kroppen känns mycket bättre än jag trodde att den skulle göra. Det enda som känns är att träningsvärken i vaderna gör sig påmind men det är inget att klaga på, jag trodde att det skulle var värre.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på men vid diskussioner igår hörde jag att vi kanske skulle gå ut och leka eller åka till Kupolen köpcenter och kolla, eller kanske både och. Hur som så tror jag att det kommer att bli en bra dag.

Hoppas att ni får en bra dag!


En dag i backen.

Idag har jag och J spenderat dagen i Romme. Vädret kunde ha varit bättre men det gick att åka ändå. Det var dimmigt och mulet.

Sist jag var och åkte skidor i Romme tror jag att jag gick i ettan på gymnasiet så det var ett par pr sedan. Nytt för säsongen var tre nya liftar och sex nedfarter. Deras stolsliftar har plats för sex personer i varje liftkorg vilket gör att köerna blir kortare.

Backarna var bra förutom den svarta backen jag tog sista åket i. Den var nästan bara av is. Jag vet inte om den varit det hel dagen eller om den blivit uppåkt under dagen.

I slutet av dagen blev det väldigt mycket folk i vissa backar vilket gör att det blir trångt och man kan inte åka som man vill.

Jag har i flera år tänkt på att någon gång testa åka snowboard men jag har fortfarande inte kommit till skott med det. Jag har hört att det tydligen ska vara mycket svårare än att åka skidor och det är det säkert men jag vill testa någon gång ändå.

Imorgon kommer kroppen att vara mör men det är det värt och ikväll har jag varit så där skönt trött som man blir av att vara ute en hel dag.

Nu är det dags för kvällens dejt med John Blund.

God natt på er!


Vi drar till fjällen...

Mätta i magen sitter vi nu i bilen, äntligen på väg till Borlänge. Eftersom vi inte hann äta lunch hemma så fick det bli en sväng förbi McDonalds. Det är inte så mycket fjällen vi är på väg till, men dem har Romme alpint. Jag hoppas att det hinns med en dag i backen.

Vi kommer att bo i en stuga och eftersom alla J:s syskon med barn ska med så har vi tre stugor bredvid varandra.

Hoppas att ni får en bra kväll!



Alltid i sista sekund.

Varför? Varför ska jag alltid göra allt i sista sekund? Nu handlar det om att packa. Vi åker idag efter lunch, har jag packat? Nej!

Sitter just nu och äter frukost med H. J och T ligger fortfarande och sover. Efter frukost måste jag packa.

Ingen packning, ingen resa helt enkelt!


Annandagen del 2.

Nu var det slut! Julfirande 3 av 3 är nu slut och vi är på väg hem igen. Idag blev det inte traditionellt julbord utan kalkon, kokt potatis, sås och brysselkål. Enda gången jag äter brysselkål är hos just min farmor på annandagen och då ska man ha majonäs till. Det är mumma det!

Kvällen kommer att spenderas i soffan och mjukisbyxorna kommer att vara på. På tv:n kommer det att visas Sons of anarchy och snacksen kommer att bestå av ost och kex.

Imorgon kommer vi att vara hemma men ändå ha fullt upp. Vi ska nämligen packa inför en resa till Borlänge över nyår. Förhoppningsvis kommer det att hinnas med minst en dag i skidbacken.

Ha en bra kväll!


Annandagen.

Back On the road again. Vi har precis svängt på motorvägen mot Södertälje för ett snabbt stopp och hämta Flame. Efter det är det dags att köra mot Vagnhärad för ett besök hos farmor och pappa.

Eftersom vi ska åka en bit passar jag på att virka lite. Denna gång blir det ett försök till en maräng.

Ha en bra dag!


Juldagen del 2.

Så var nästa julfirande slut. Sitter i bilen på väg hem med ytterligare ett antal påsar med julklappar. Även ikväll bjöds det på god mat och gott sällskap.

Miin syster som varit i Tyskland i ungefär sex månader kom hem och firade jul, vilket hon egentligen inte skulle men det var jätteroligt att träffa henne. Jag hoppas på att hinna träffa henne innan hon beger sig tillbaka till Tyskland.

Imorgon är det final, alltså julfirande 3 av 3. Annandagen har i ett antal år firats hemma hos min farmor med släkten på min pappas sida.

Hoppas att ni haft en bra juldag, för det har jag.

Ett stort tack till Mamma och Å för allting men även ett stort tack till alla jag fick träffa ikväll!


Juldagen.

Idag är det juldagen och det innebär julfirande 2 av tre. Vi ska hem till min mamma klockan 15 och under tiden försöker jag städa bort och få ordning på alla julklappar. Jag kan meddela att det inte går som jag önskar att det skulle göra. Vi har för trångt och för mycket saker. Det skulle behöva rensas ut en massa gamla leksaker som grabbarna inte leker med längre.

Nu är det dags att återgå till plockningen.

Ha en fortsatt bra dag!


Julafton del 2.

Nu sitter jag i bilen på väg åt andra hållet än det jag skrev om tidigare. Nu är vi på väg hem till Strängnäs. T och H sover och jag håller på att spricka av allt jag proppat i mig. Det gäller att passa på att äta sådan mat som man vanligtvis inte äter en vanlig måndag.

Julklappar blev det egentligen alldeles för mycket av men barnen blev glada. Nu kommer det att lekas med en tågbana som knappt kommer att få plats, jag kommer att bli serverad plastmat och våra golvlister kommer att få svarta krockmärken av en radiostyrd bil och det är bara några leksaker.

När jag kommer hem kommer jag att slockna ganska så fort. Det gäller att ladda batterierna inför julfirande nummer 2 imorgon.

Ett stort tack till E och L för alla julklappar och den goda maten!


Julafton.

God jul på er alla!
Just nu sitter hela familjen i bilen på väg till J:s föräldrar i Södertälje. T blev väldigt glad över sina julklappar och fick ta med några i sin ryggsäck till farmor och farfar. H blev lika glad över sin julklapp som snöret som satt på paketet.

Imorgon bär det av till min mamma i Enhörna för att fira jul nummer 2 av 3.


Det bidde inget rymdskepp, det bidde en... Älg!

Jag och grabbarna bygger lego. T ville att jag skulle bygga ett rymdskepp men det har han gjort dem senaste tio gångerna han byggt lego. Jag bestämde mig för att bygga en helt enkelt.

Tänkte att jag skulle bjuda på några bilder på mästerverket.


Det senaste inom hårmode.

Det senaste inom frisyrtrender är det så kallade "frozen hair".

För att fixa frisyren krävs ganska mycket så det är ingen lättfixad frisyr. Du behöver ganska många minusgrader, en sisådär -17 och en långpromenad (helst knuffa en syskonvagn framför sig för bästa resultat). Sist av allt så behöver man ha dålig kondis för bästa frosteffekt. Sen är det klart!


Trasig bil.

Jaha... Så var det dags igen. Bilen är trasig igen men denna gång är den så trasig att den inte ens startade som den skulle. Nu står den på en verkstad och väntar på att bli "opererad". Det är troligtvis en så kallad startmotor som är kaputt.

Det är konstigt vad man känner sig hjälplös utan bil. Det är tur att man har ben att gå på och att stan inte ligger så långt bort, samt att man inte bor på landet.

Jag håller mina tummar för att bilen blir lagad inom några dagar.


Pepparkaksbak.

Igår bakade vi pepparkakor. T tyckte att det var roligare att äta degen än att baka med den. Jag tycker själv att degen är god och kommer ihåg från när man var yngre att det var godare med degen än med gräddade pepparkakor. Han gick med på att baka med degen till slut och han gjorde några kakor.

När vi hade gräddat kakorna och dem hade svalnat blandade jag ihop kristyr så vi kunde "pimpa" kakorna lite. Även då tyckte T att det var roligare att slicka skålen än att dekorera kakorna. Det slutade med att jag gjorde nästan alla, vilket inte gjorde mig så mycket eftersom jag tycker att det är roligt.


Kvällens film: Guilty.

Kvällens film heter Guilty. En film men Vin Diesel. Jag vet inte riktigt till vilken kategori filmen tillhörde men antagligen kriminaldrama.
 
Det är en av dem sämsta filmerna jag sett på länge. Den var närmare två timmar lång men ändå tittade vi färdigt för det var ändå något som lockade. Kanske att den var baserad på verkliga händelser. 
 
Filmen får betyget 2 av 5 möjliga. tjafs rekommenderar den inte. 
 

En hjärtlig hälsning från en okänd.

Igår var det pysselkväll på dagis. T var inte så intresserad av att pyssla utan han tyckte att det var roligast att klippa i äggkartonger. Han sa att han hade gjort en saxställ.

Jag pysslade ihop något som skulle likna en ängel.

När vi kom ut till bilen och skulle åka hem hade någon ritat ett fint litet hjärta på framrutan. Jag tycker att människor ska låta bli andras bilar men när det kommer till sånt här tycker jag att det är okej. Jag tyckte att det var roligt.


Rulltårta.

Nu är nästa bakverk färdig. Denna gång blev det en skiva virkad drömrulltårta. Jag kommer även att påbörja nästa virkprojekt men jag tänker inte avslöja vad det är innan det är färdigt.


Kvällens film: The death and life of Bobby Z.

Kvällens film blev The death and life of Bibby Z. En action med Paul Walker och Laurence Fishburne. Den handlar om Tim (Paul Walker) som får utge sig att vara Bobby Z för att Tad (Fishburne) ska få tillbaka sin partner som hålls tillfånga av en boss från Mexico.

Filmen var bra och jag ger den 4 av 5 möjliga.


Egengjord dammsugare.

Kvällen har spenderats i soffan med virknålen i handen. Denna gång blev det en dammsugare eller punschrulle som det även kallas. Den får bli kompis med kokosbollen som jag tidigare gjort.


Kvällens film: Beer for my horses.

Tro det eller ej, men kvällens film hette Beer for my horses. Det var en actionkomedi med inslag av drama. Jag skulle aldrig betala för att se den och jag kan även berätta att det var J som valde film ikväll.

Den var rolig periodvis med var lite seg ibland. När jag hörde vad filmen hette trodde jag att det skulle vara en sjuk komedi med en massa överdrivna händelser men så var det inte.

Filmen får ändå 3 av 5 möjliga.


Första advent.

Idag är det första advent. Nu är det nedräkning till jul på allvar.

Vi gick upp som vanligt och åt frukost sen bestämde vi oss för att ta en sväng till pulkabacken. T var överlycklig för han tycker verkligen att det är roligt att åka pulka. Vi packade på oss kläder efter väder. Det var ju ändå -7 ute och det finns inget värre än att frysa. Vi kom fram till backen och J drog upp H en bit och släppte honom till mig, gick högre upp i backen och släppte sedan T.

När T åkt en bit kommer det en tjej som får för sig att hon ska gå rakt över backen och ser sig inte för. T krockar då med hennes pulka så han flyger ur pulkan och hamnar med ansiktet ner i snön. Det hela slutade med att han spräckte både överläppen och underläppen lite lätt.

Självklart ville han inte åka mer så nu får vi se om denna pulkapremiär även var den sista för denna säsong. Jag hoppas inte det! Vi åkte hem och den total tid vi var hemifrån var ca 20 minuter.

Vi åt pannkakor till lunch sen julpyntade vi lite men det blev inte helt klart så jag fortsätter imorgon när T är på dagis.

Nu sitter jag här och kollar på Vem kan slå Filip och Fredrik? och äter kladdkaka för andra gången idag. Jag har sökt tre jobb idag så jag tycker att jag förtjänade lite tid framför tv:n tillsammans med kladdkaka.

Trevlig advent på er!


Kvällens film: Code name: The cleaner.

Kvällens film blev Code name: The cleaner. En komedi med Cedric the entertainer och Nicolette Sheridan. Filmen var okej men inte den bästa komedi jag sett.

Den får betyg 3 av 5.


Fulla helger.

Jag känner att jag knappt hinner med helgerna och då hamnar bloggen lite i skymundan. Men nu tänkte jag hinna med ett inlägg innan vi ska kolla på film.

Igår var det fredag och då var det dags för en pysselkväll som var planerad sedan länge känns det som. Det var jättetrevligt och jag hade tänkt virka en snöflinga men det var så trevligt att det blev mycket prat och liten verkstad. Jag kom av mig för att pratet tog över virkningen.

Jag sov över hos mamma, passade på att låna lillasysters säng. Hon har flytt till Tyskland i ett år som utbytesstudent. Ni kan läsa om hennes äventyr här ---> http://fyhren.blogspot.se/?m=0

Gick upp imorse och åt frukost sen var det bara att åka och hämta J som var hemma. Min övernattning var inte planerad och vi skulle till Södertälje och äta middag hos J:s föräldrar.

Nu är vi hemma och grabbarna sover så vi ska titta på film. Vet inte vilken film ännu, det återkommer jag med.

Imorgon tror jag det blir lite pyntning och kanske en sväng i pulkabacken. Kan komma att bli en toppendag.

Trevlig kväll!


RSS 2.0