Kalaspyssel.

På lördag ska vi ha kalas för T. Jag hade tänkt fixa en fiskedamm för barnen som kommer. Därför sitter jag och T och ritar fiskar till själva lakanet. Jag googlade lite på fiskar och T pekar på dem han vill att jag ska rita.

Han har även kommit på att det ska vara en skattkista på botten också.

Det färdiga resultatet får ni se på lördag.


Min kväll.

Jag har sedan klockan 20 suttit och knåpat ihop min första jobbansökan på två år. Jag har nu, ungefär två timmar senare blivit klar. Nu håller jag mina tummar på att jag inte behöver söka fler jobb.
 
För att göra det hela lite roligare svullade jag lite choklad under tiden.
 
Nu är det god natt!
 

Godaste chokladen fick bli mitt sällskap ikväll.

Nallens dag, del 2.

När biblioteket öppnade klockan 11 så gick vi in och visste först inte vart själva "evenemanget" skulle vara någonstans men vi såg nog ganska vilsna ut så en av bibliotekarierna kom fram och frågade om vi skulle på sagostunden, han visade även vart vi skulle gå.

Vi satt på mattor på golvet och en tjej som heter Tove läste två böcker, båda handlade självklart om nallar. Medan vi satt där och lyssnade var det en fotograf från Strengnäs tidning som fotade oss och troligtvis är vi med i tidningen på måndag.

Efter sagorna var det dags för pyssel. Vi gjorde en nalle av papper, knappar och tyg. T tyckte att det var riktigt roligt och ville inte gå därifrån.

Nedan kan ni se nallen T gjorde.


Nallens dag.

Idag är det nallens dag och jag tog grabbarna och gick ner till biblioteket där dem ska ha ett litet "firande". Det blir pyssel och sagostund. Jag tänkte att det kunde vara roligt för T att gå på.
Dem öppnar klockan 11 så vi får vänta utanför, skönt att solen skiner.


Jag har varit i strid.

Jag satt och tittade på programmet Nybyggarna när J börjar nypa mig på knäna (är väldigt kittlig där). Då hugger jag honom i "fläsket" och springer därifrån, på vägen får jag med mig T:s plastsvärd och börjar slå J med det. Hans vapen bestod av en tesked och han lyckades få in ett antal snärtar på min axel.

(Detta ska inte tas på allvar, då vi båda asgarvade under striden)

Bildbeviset!


Mellanmål.

Dagens mellanmål bestod av äppelkrämen som vi gjorde imorse. Den blev god. Ska nästa gång testa att ha i lite kanel, det tror jag kan bli gott.

Nu ska vi ut till sandlådan.


Dagens lunch.

Dagens lunch består av ost- och skinkomelett med sparris stekt med flingsalt med smak av wildgarlic.

Mums!


Äppelkräm på G.

I söndags när min farmor var här hade hon med sig två kassar med äpplen. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med dessa äpplen men nu har jag kommit på vad en del ska gå till och det blir äppelkräm. Den står just nu på spisen och kokar. Jag se självklart med mig min ständiga köksassistent som står och rör i kastrullen.


Filmtajm.

Nu blir det film. Idag ska vi se på Prometheus. Jag har inga förväntningar så vi får se vad den går för.
 
Kvällens film.
 
Ni som sett den, vad tyckte ni?

Ensamtid.

Det är söndagskväll och jag är den enda som är vaken hemma. Grabbarna sover och J är på dykträning. Söndagar klockan 20:00, då börjar min heliga tid. Idag myser jag med ett glas Coca cola och en skål med ostbågar.


Kalas.

Idag har jag varit 25 år i sex dagar och idag hade jag ett litet kalas här hemma. Bättre sent än aldrig. Det var meningen att jag skulle haft det förra helgen men då blev jag "kidnappad" till Luleå. Imorgon kommer min pappa och farmor och fikar och då passar jag även på att bjuda på middag.
 
Kvällen blir lugn. Sitter och halvtittar på filmen som visas på TV4, Bröderna Karlsson. Jag trodde att den skulle vara roligare än vad den hittills har varit men eftersom jag har datorn i knät så kanske jag har missat det roliga.
 
Trevlig lördagkväll!

Nu bakas det igen!

Fredag idag och T är ledig från dagis idag. Vi bytte fredag mot torsdag eftersom dem skulle fotas igår. Nu på morgonen har vi hunnit med att baka. Denna gång blev det inte så avancerat. Vi bakade en sockerkaka med äpplen och en äppelpaj och T fick baka en sockerkaka i sin egna lilla form.


En frukt bland aporna.

Öppnade nyss en påse Zoo och vad fick jag se? Jo, en Fruxo. Den hade tydligen gått vilse.


T äter lime.

Lyckades fånga T när han tar en tugga på en lime.
 

Surt sa räven!

Första parkett!

T har första parkett från sitt rum.


Sammanfattning av helgen i Luleå.

Som dem flesta vet så har jag i helgen varit i Luleå, för första gången faktiskt. Anledningen till denna resa var min 25-års dag. Jag fick i fredags veta att vi skulle lämna grabbarna grus till framor respektive mormor. När vi lämnat pojkarna till sina barnvakter fick jag order av J att packa en väska med lite grejer. Sen frågade jag om vi skulle ha filmkväll men fick till svar: - Jag tror inte att vi hinner, vi måste gå och lägga oss senast klockan 23. Då kom mina frågor. När skulle vi gå upp egentligen? J svarade: Tidigt! Då kom nästa fråga, hur tidigt? Vi måste åka från Strängnäs senast 05:00. VA! Blev min reaktion.
Gick och la mig och nästa morgon eller natt skulle jag vilja kalla det, ringde larmet på mobilen klockan 04:50.
 
Jag brukar ha STORA svårigheter att gå upp så här tidigt men eftersom jag på lördagen visste att något skulle hända, eller vi skulle åka någonstans var det inga problem att ta sig upp. På med kläderna, starta kaffebryggaren och sedan ta väskan, hoppa in i bilen och sen bar det iväg. Vi åkte mot Stockholm och sedan förbi Stockholm. Vi närmade oss Arlanda och helt plötsligt svänger J av motorvägen. Då vänder jag mig mot honom och utbrister: SKA VI FLYGA?? Fick bara ett stort leende tillbaka.
 
På morgonen när jag gick upp var jag lite nervös men när jag fått reda på att vi skulle flyga blev jag mycket nervös. Jag är inte riktigt flygrädd men det finns roligare saker att göra. Sist jag flög var för sex eller sju år sedan. Vi kliver in på Arlanda och jag vet fortfarande inte vart vi ska men när vi ska checka in fick jag reda på att vi skulle till Luleå. När J visade mig pappret där destinationen stod skrivet hade jag tydligen inte sagt: Vi ska till Luleå, utan sagt: Vi ska till K! För er som inte vet så bor min bästa vän i Luleå.
 
På flyget precis innan start. Nervös? JA!
 
Underbar utsikt!
 
När vi flög hade vi soligt och klart väder men när vi landade i Luleå regnade det och var ganska kallt. Flygresan gick bra, vi tog flygbussen in till Luleå centrum där K mötte upp oss och eftersom flyget lyfte klockan åtta var vi lite hungriga så vi gick och åt frukost där jag även fick reda på att vi skulle ta in på hotell men fick inte checka in förän tidigast klockan tre. Efter frukosten tog vi en runda på stan och sedan tog vi bussen hem till K. För er som läst tdigare inlägg och inte förstått så bor hon i en studentlägenhet. Vi fikade lite och åkte sen tillbaka till stan och chekade in på hotellet. Vi drack lite vin och piffade upp oss för en middag.
 
Middagen åts på Olivers och jag tog en meny som hette Norrlands smaker. Min tanke med det valet var att om man är i Norrland så måste man väl äta av dem lokala smakerna.
Förrätten: Kalix Löjrom, Rödlök, creme fraiche, grillad citron, smörstekt toast.
Varmrätten: Reninnanlår, Rotfruktskaka, lingongchutney, timjansky.
Efterrätten: Varma hjortron, vaniljglass, grädde.
Som pricken över i:et bjöd dem på en aptitretare medan vi väntade på maten. Den bestod av pilgrimsmussla på musselskum. Till det fick vi en bricka med tre olika sorters bröd, en hemmagjord örtmjukost och havssaltsmör.
Jag kan meddela att efter denna middag, som var riktigt, riktigt god, var jag fruktansvärt mätt (fast på ett positivt sätt).
 
Efter middagen gick vi till en pub som var proppad med folk och vi fick stå ett tag och när det väl blev det nästan som leken hela havet stormar. Men jag lyckades till slut hitta tre platser och vi kunde avnjuta drycken. Vi var nog dem yngsta på stället och vi drog vidare till O´learys, som nu för tiden inte är en sportbar längre, utan mer en nattklubb. Vilket inte gjorde mig så mycket eftersom jag tycker om att dansa. När klockan började närma sig två tog vi oss ut och resten......
 
 
DET SOM HÄNDER I LULEÅ, STANNAR I LULEÅ! :D

Filmmys på en måndag.

Just nu sitter jag och T och tittar på film och äter ostbågar. Vi tittar på Pippi på de sju haven. Jag tror det är den bästa barnfilmen som finns.

Ikväll tänkte jag skriva en sammanfattning om helgen.

(Bilden på Pippi är lånad från Cdon.com)


I K's palats.

Nu har vi sett Luleå centrum och det är mycket större än Strängnäs. Vi har kommit hem till K nu och ska syna hennes palats och fika lite.


På planet.

Vi har precis landat på Kallax flygplats och sitter på bussen in till Luleå centrum. Flygresan gick bra och vädret var utmärkt. Men i Luleå regnar det.

Slänger med en bild från planet.


Nu flyger vi!

Nu vet jag vad vi ska göra. Vi ska ut och flyga! Oj! Oj! Oj! Lite nervös är jag. Jag har inte flugit på sex år. Lite handsvett, lite pirr i magen. Vi ska norr ut, nämligen till min bästa vän K. Destinationen är Luleå!

Let's fly away!


Endast Strängnäsmamman är vaken.

Igår berättade J att vi måste gå och lägga oss senast 23:00. Då kom min fråga till honom, när ska vi gå upp? Han sa jag vet att vi ska åka hemifrån ungefär klockan 05:00. Så nu sitter jag i bilen och bilden nedan visar när jag gick upp imorse. Det är inte ofta man går upp innan fem på en lördag.

När vi gick ut till bilen nyser jag så det ekade mellan husen. Då var det någon på någon balkong som svarade: Prosit! Tack sa jag. Inte dem enda som är vakna.

God morgon på er!


På väg.

Nu sitter hela familjen i bilen. T ska vara hos farmor i helgen och H ska vara hos mormor. Anledning? Jag har inte en susning. Det är J som har något på gång. Jag får helt enkelt återkomma om vad som händer och sker.


Än finns spår av sommar.

Var nyss ute och promenerade och fick syn på en rosbuske som fortfarande var i full blom.

Så ännu är det inte vinter!


Nu är den här!

Förra veckan felanmälde jag vår spis. Den höll på att falla i bitar. Då kom hyresvärden och tittade på spisen och beslutade att vi skulle få en ny och idag kom den! När dem skulle lyfta ut den gamla var det bara en skruv som höll fast själva toppen där spisplattorna sitter så dem kunde inte lyfta den på det sättet dem tänkt, men ut fick dem den till slut.
 

Vår nya pärla!

Kärlek på morgonen.

T och H är snälla mot varandra ibland och imorse hann dem med lite kärlek.


Nu har jag väntat hela dagen.

Postens hemsida ligger fortfarande nere och när jag för en gångs skull behöver använda mig av just den hemsidan så fungerar den inte. Jag sitter här och har högar med kläder som jag hade tänkt lägga ut på Tradera men det är inte lätt att kolla upp frakt om inte postens hemsida fungerar. Jag har i alla fall skrivit ner allt om alla plagg samt fotat så nu är det bara frakten som ska kollas. Det blir, om hemsidan fungerar imorgon, morgondagens uppdrag.
 
Nu tror jag att det är dags att gå och lägga mig, eller i alla fall lägga mig och läsa min sida, innan jag somnar.
 
Natti natti!

Posten.se stängt.

När man för en gångs skull ska gå in på postens hemsida så är den stängd. Det står att det ska vara stängt mellan 13 och 15 och nu är klockan 15:47.
 
Jag tror inte att deras serviceuppehåll inte gick som det skulle eller så går postens klockan inte på samma tidzon som min klocka.

Nytt projekt.

Jag har påbörjat ett nytt virkprojekt. Jag vet inte varför jag gör just dessa men jag hade garn i rätta färger. Det ska bli ett par raggartärningar.

Någon som vill ha ett par? :P


Bullbak.

Det har slutat regna nu, äntligen. Jag och T bestämde oss för att baka bullar imorse när regnet öste ner. Det blev vanliga kanelbullar.
 

Det gäller att inspektera degen noga.
 

Man måste även hålla i den så den inte smiter.
 

Mumsiga kanelbullar.
 

Ännu mer kanelbullar.
 

T ville också ta kort så detta kort är fotat av honom.

Det smattrar på fönsterblecket igen.

Det regnar, idag igen. Regnade inte igår men kan det inte gå två dagar utan regn. Antar att det inte bara är jag som är trött på regnet.

Jag frågade T vad han ville göra idag. Och han svarade att han ville pyssla. Jag tycker att det är roligt att pyssla men det har blivit svårare att göra det när H inte vill vara på golvet så länge och sitta i stolen går bra en liten stund men sen måste man roa med något.

Vi får se vad vi hittar på idag. Kan kanske bli lite bullar bakade.

Ha en bra dag! (Trots regnet)


Inte varje dag man hittar en 5 öring.



Idag tog jag en svängom med dammsugaren och när jag dammsugit i vardagsrummet fortsatte jag ut i hallen och när jag vänder mig om ligger det något på golvet, tar upp det och då visar det sig att det var en 5 öring. Jag kan inte minnas att jag har haft ett sånt mynt i min ägo förut och googlar lite i ämnet och mitt minne av att jag inte haft en 5 öring förut stämde. 5 öringarna slutade användas 1985, alltså två år innan jag föddes.

Jag undrar vart detta mynt kom ifrån och hur länge det legat och gömt sig.


Dinosaurie byggd av Duplo.

Just nu är det legobygge som pågår. Vi bygger en dinosaurie. T blev stolt och ville att jag skulle ta kort.


Jag beundrar ensamstående föräldrar kvällar som dessa.

Söndag idag. När klockan är ungefär 18 går J hemifrån för att träna sina dykelever. Det innebär att jag ska natta både T och H. Oftast går det bra men ikväll var det kaos! T vägrade lyssna, han bara stänger av vilket driver mig till vansinne och det vet han garanterat och jag antar att det är därför han gör det. Irriterande är det i alla fall.
 
Efter jag höjt rösten, skällt lite och pratat allvar var det dags att borsta tänderna och för en gångs skull hade han förstått att jag menade allvar och så bra som det gick att borsta tänderna ikväll har det nog aldrig gått förut. Sen var det dags att läsa saga och det går inte att ha T och H bredvid varandra i samma säng. Bråkar inte T med H så bråkar H med T, därför fick H ligga/sitta i vagnen som jag ställde bredvid sängen som T låg i. Det gick bra så länge jag läste men så fort vi släckte lampan började H protestera. Han brukar i vanliga fall oftast somna i vagnen men idag ville han inte alls. Jag sa till T att jag måste få H att sluta skrika och det innebär att jag måste gå från T som ska sova och då började han också grina.
 
Det hela slutade med att jag tog H och la honom i sin säng, gjorde välling, gav honom vällingen och efter det somnade han och då gick jag och la mig bredvid T igen. Jag kliade och klappade honom lite på ryggen och sedan sov han som en stock.
 
Nu pustar jag ut och tänker på alla ensamstående föräldrar som också har två små barn, eller fler. Jag förstår inte att ni klarar er. En kväll som denna klarar jag av men att varje kväll göra samma procedur ensam är inte roligt. Jag skulle bryta ihop och sitta och gråta av att ha det så här varje kväll och sen att göra det själv måste vara hemskt. Just därför beundrar jag alla ensamstående föräldrar som går igenom detta själv kväll efter kväll utan att bryta ihop. Jag förstår helt och hållet dessa föräldrar som varje kväll kämpar själv.
 
Tänk på att det är okej att bryta ihop ibland!

Hur ska detta sluta.

Idag är det söndag. Hittills har jag hunnit alldeles för mycket för att vara en söndag. Jag har rensat avloppet i duschen, lagat ett par byxor, lagat spjälskyddet till H:s säng, startat en maskin med tvätt. Jag har även påbörjat en rensning av mitt överbelamrade nattygsbord. Det ska rensas både utsida och insida. Sen har jag en pappåse som stått i sovrummet för länge och den ska också rensas och bort. Bäst att sätta igång.

Önska mig lycka till!


God natt.

Ännu en lördag lider mot sitt slut, eller i alla fall om ca en timme. Känner mig lite seg så nu tar jag mitt pick och pack och lägger mig i sängen och läser. Enda gången jag har tid och möjlighet att läsa är när båda barnen sover och oftast blir det när jag går och lägger mig. Problemet är att jag knappt hinner läsa en sida innan jag somnar. Så om jag har en bok som består av 300 sidor kommer det ta mig ungefär tio månader för mig att läsa.

Nu kom jag in på en massa dravel, god natt!


X-factor.

Igår var det fredag och premiär för X-factors livesändningar. Jag tycker att själva konceptet är bra, även deltagarna. David Helenius som är programledare tycker jag gjorde ett bra jobb under själva uttagningarna men igår kändes det som om han trodde att det var hans program och att det var någon sorts skämtprogram. Jag tyckte att han försökte ta över och få så mycket uppmärksamhet som möjligt genom att göra sig rolig. Det passade inte in alls!
 
Juryn tycker jag egentligen inte att det är något fel på men när deltagarna igår hade uppträtt skulle var och en av jurydeltagarna säga sitt om deltagaren som uppträtt. Det dem sa kändes intränat och inte spontant och sen tycker jag att dem klankade ner på varandra.
 
Det bästa med hela programmet var deltagarna för det var dem enda som körde sin grej. När David skulle intervjua deltagarna efter sitt nummer ställde han frågor som deltagarna knappt hade svar på.
 
Nej... finns det nästa fredag något annat i tv-tablån att titta på kommer ja inte att prioritera X-factor för själva programmet hade inte någon X-factor.
 



Fredag kväll.

Det är fredag och nu är det helg! Sitter just nu och tittar på X-factor. Bättre program har man sett men ville ändå titta på ett avsnitt av livesändningarna.

Imorgon är det kalasdags. Då åker vi till en av grabbarnas kusin som fyller tre år. Ska bli kul. Det var länge sedan vi träffades.

Jag hade tänkt ge en fullständig åsikt av programmet men den får ni vänta på.

Den som väntar på något gott...


Insåg vad det var för datum idag.

Jag kollade almanackan för en stund sedan och insåg att det idag är 9 månader sedan H kom till världen. Vart har tiden tagit vägen? Jag förstår varför alla säger att man ska ta till vara på småbarnstiden för just den tiden går så fort. Känns som om jag inte har gjort någonting på dessa nio månader som mammaledig. Kanske är dags att börja ta till vara på dagarna som jag ibland bara hamnar i soffan tills det är dags att hämta T på dagis.
 
Grattis H på nio månaders dagen!

Det där med att dricka kaffe.

Jag är ingen stor kaffedrickare men när jag väl dricker kaffe är enda anledningen att jag är trött och inte kommer att kunna hålla mig vaken. Jag brukar också kalla det mjölk med kaffe eftersom jag tror att jag har i mer mjölk än kaffe. För att det sen ska gå att dricka utan att mina mungipor drar ihop sig måste jag ha i två sockerbitar (använder mig av ganska stora glas). Sen är det bara att dricka och vänta på den positiva effekten, alltså att jag kan hålla mig vaken.

Det är inte bara positiva saker med kaffet. Jag blir även enormt kissnödig. Jag får springa på toa hela tiden och det håller i sig så jag även får springa på toa på nätterna. Jag har även lärt mig att jag inte ska dricka kaffe för sen, vilket jag har gjort idag. Nu ligger jag i sängen klarvaken för att jag drack en kopp kaffe klockan halv åtta.

Jag har lärt mig en läxa, drick inte kaffe för sent!


Bild på pannbröd och kolakakor.

Regn regn regn... Då passar vi på att baka ännu mer. Som jag skrev om i ett tidigare inlägg så bakade jag och T pannbröd imorse. Det brödet är det godaste brödet jag någonsin bakat själv. På brödet är det gul lök, flingsalt, timjan och över det ringlade jag olivolja. Mumma!
 

Pannbröd med lök, flingsalt, timjan och olivolja.
 
Efter middagen bakade vi ännu mer. Denna gång blev det kolakakor, snabbt och gott! Jag tycker det är underbart att ha en son som tycker att det är kul att hjälpa till med bakningen.
 

Kolakakor.
 
Resterande av kvällen kommer att spenderas i tv-soffan. Ikväll kommer jag att titta på kockarnas kamp följt av New girl och två panka tjejer.
 

Idag bakas det bröd.

Det händer inte ofta att jag halv nio ställer mig och bakar bröd, men idag har det faktiskt hänt. Brödet står just nu på jäsning. Det blir en typ pannbröd/foccaciabröd. Bildbevis kommer senare.


Tror ni denna är god?

När jag var till mitt postombud häromdagen går man igenom gången med läsk och dryck. Då gick jag förbi en Loka med ny smak. Äpple kanel. Smaken "på riktigt" är god men att ha en dryck som smakar som äppelpaj, kan det vara gott. Jag köpte inte en flaska men jag måste ta och testa den känner jag.

Någon som testat? Vad tyckte ni?


Delicatoboll med Tyskisk peppar smak.

Igår smakade jag på Delicatobollarna med Tyrkisk peppar smak. Dem var okej. Inget jag skulle sitta och bli sugen på, Det godaste var själva glasyren och lakritsflakesen som var på utsidan, J däremot tyckte att en boll räckte medan jag klämde i mig två stycken. Jag tror inte att dessa kommer att ingå i det ordinarie sortimentet. Såg även när jag köpte dessa att det fanns likadana bollar fast med Daimsmak. Jag skippar att inhandla dem då jag inte tycker att Daim är speciellt gott.
 
Ha en bra dag!

Kvällens snacks.

Hittade dessa via en kompis blogg och tänkte att jag som älskar lakrits måste testa dessa och idag när jag var och lämnade in mina paket på Ica kollade jag om dessa fanns och det gjorde dem.
Återkommer med vad jag tyckte om dem.


Baka baka liten kaka.

Idag har vi hunnit med en massa saker, Vi har bakat en kladdkaka sen åkte vi ner på stan och lämnade och lånade nya böcker på biblioteket, sen lämnade vi in två paket på posten som bestod av saker jag sålt på Tradera. Vi hann även handla lite nya ingredienser så vi kunde baka mer när vi kom hem.
 
Nu står kärleksmumsen/snoddas/mockarutor i ugnen och gräddas. Det blev en onyttig mellis idag. Vi åt lite kladdkaka som vi bakade imorse. Så till middag blir det kärleksmums, eller inte.
 
Jag bjuder på två bilder från när vi bakade kärleksmumsen. T tycker att det låter för högt när man vispar med elvispen, men denna gång kom han på att han har sina hörselskydd så han tog på sig dem och då gick det bra att hjälpa till att vispa.
 

Favoriterna i soffan.

Om jag bara fick välja att äta en sorts snacks resten av mitt liv, då skulle jag välja popcorn. Jag älskar popcorn!


Lämnat mikrofonen.

Idag när jag var och hämtade T passade jag på att lämna mikrofonen som jag hade virkat färdigt. Hon blev mycket glad och sa att den här håller. Dem andra vi haft har varit av toarullar och flirtkulor.

Härligt att dem uppskattade mikrofonen.


RSS 2.0