Mikrofonen är färdig.

Nu är den virkade mikrofonen färdig. Jag hade tänkt ge den till T:s avdelning på dagis. Hoppas att dem kommer att gilla den.
 

Så här tittar vi på tv hemma hos oss.

Som rubriken lyder, så här tittar vi på tv hos oss.


Barnfria.

Idag är det lördag och jag och T var på teater på förmiddagen. Den var underhållande och det roliga är att om man frågar T om han tyckte teatern var bra säger han ja men han rörde inte en min under själva pjäsen. Kanske är det så att han är så koncentrerad på vad som händer att han inte har tid att reagera.

Efter teatern kom mamma och mötte oss och vi gick och åt lunch, handlade och gick hem i regnet. När vi kom hem gick jag in och packade T och H:s övernattningsväska och sen tog mamma med grabbarna grus hem till sig.

Jag och J är nu barnfria för första gången sedan i maj och jag ska få sova em hel natt på vääääldigt länge.

När jag gick in efter att ha vinkat hej då visste jag knappt vad jag skulle göra och det var så tyst och konstigt att jag var tvungen att sätta på musik.

Kvällen har spenderats med att kolla på Men in black 3. Jag har knappt sett dem två första filmerna men för att att inte ha sett dem kunde jag ändå hänga med i filmen.

Nu är klockan strax elva men det känns som om den vore tre på natten, så trött är jag så jag tror faktiskt att jag ska ta och tacka för idag och gå och lägga mig.

God natt!


The botten is nådd!

Nu är botten nådd! Nu har jag sänkt ner H:s spjälsäng så långt det går. Nästa steg är en egen säng men det dröjer ungefär ett år. Usch vad tiden går fort!


Helgen.

Den här helgen ser jag fram emot. Imorgon ska jag och T gå på en musikteater på Multeum (Strängnäs bibliotek). Vi ska se vad bidde det? Här nedan kan ni läsa om va det är för något. Det ska blir spännande och se vad T, 2,5 år tycker. Vi var i våras och såg en Alfons föreställning och trotts att han var halvt sjuk den gången så uppskattade han den.

Medan jag och T går på teatern ska min mamma ha H och när teatern är slut ska vi gå och luncha någonstans. Sen kommer hon att ta med sig T och H för att vara barnvakt och jag ska gå hem och göra så lite som möjligt och sova så mycket som möjligt. Man blir lite sluten av att gå upp två gånger per natt, ibland mer så nu ska jag verkligen passa på att sova ut.

Nu ska jag åka och hämta T på dagis sen tar vi oss hem och då är det äntligen helg.

Här kommer lite info om föreställningen:

En musikteaterföreställning för barn 3-6 år, baserad på den populära folksagan
Mäster Skräddare.

Musikteater 89 presenterar återigen en humoristisk och musikalisk föreställning, på ett lekfullt sätt vänder och vrider vi på sagans kända dialog.

A capella-sång, rytmiska ramsor, specialbyggda instrument m.m.
Häng med på en lek med den klassiska sagan Mäster Skräddare!

Har Mäster Skräddare börjat spela sax? Har han fullständigt tappat tråden?
Och varför bidde det ingen rock?


Envis kille

Idag när vi skulle gå till dagis satte jag på T hans vanliga mössa men då blev det protester. Han skulle minsann inte ha den utan han skulle ha den röda. Vilken röda mössa frågade jag. Den här, svarade han och tog fram min mössa. Han tog på sig den och han är jättesöt i mössan så idag gav jag mig, han fick ha min mössa. Ett antal storlekar för stor.


Två panka tjejer

Har ni inte sett den nya serien två panka tjejer, se den! Det var länge sedan jag skrattade så mycket pr en serie.


Öppna förskolan

Idag är det torsdag, ingen dagisdag och det innebär en sväng till öppna förskolan.

För er som funderade på vad det var jag höll på att virka igår så kan jag berätta att det ska bli en mikrofon och ingen äggvärmare ;)



Kvällens projekt.

Kvällen har spenderats med att kolla på dumburken som vanligt. Kollade på nybyggarna, ett program som verkligen berör. Man förstår inte hur man kan låta vissa saker gå så långt i ens liv. Jag vet ju inte hur det är så det kanske inte är så lätt. Efter det tog jag tag i mitt nästa virkningsprojekt. Någon som vet vad det ska bli?


Regnet det bara öser ner...

Jaha... Då var det dags för en dag med regn. Det är det värsta med hösten. Idag är det dagisdag för T och jag och H ska ta en sväng ner till biblioteket och hämta några böcker som jag reserverat. Man hinner inte så mycket på dagarna, det känns som om hela dagarna går åt till att hämta och lämna på dagis.



Fika.

Efter promenaden var det dags att hugga in på kokosbollarna. Jag hade inget strösocker hemma så jag tog florsocker istället och det fungerade utmärkt. Mumsiga blev dem!

Kvällens planer är att storhandla och sen är klockan antagligen "dags för grabbarna grus att sova", sen blir det soffhäng med ett virkprojekt i handen.


Kokosbollar.

Nu har jag och T bakat kokosbollar utan kokos. Hade ingen kokos så vi tig pärlsocker istället. Det tycker jag är godare :) Kokosbollarna står i kylen och vi ska ta en promenad med bullen sen blir det fika.


Sov nu! Aldrig i livet mamma!

Jaha... Så var ännu en dag igång. Ligger just nu i sängen och försöker få H att sova. Det går inte som jag vill. Han vaknade redan runt 5:45 och för mig är det alldeles för tidigt. Det roligaste tycker han är att slänga sig mot kanten av sängen och dra mig i håret, jag håller inte riktigt med. Jag gav honom min pannlampa att roa sig med en stund.


Ska man förstå det här?

Digitalboxen fungerade inte som den skulle så jag tänkte starta om den och se om det blev bättre. Kom inte in i menyn där funktionen starta om finns, så bra fungerade boxen. Min lösning då var att dra ur strömsladden på boxen. När jag satte i sladden igen kom detta upp. Ska man som "vanlig" människa förstå detta?

Tur jag har en teknisk kunnig sambo som kunde berätta vad jag skulle göra.


Stress, stress, stress!

Tänk att även om jag går upp i tid så blir vi alltid sena. Hur kommer det sig? T får man tjata ihjäl sig på. Kanske är dags att sluta äta frukost framför Bolibompa? Hur som helst så sitter vi på bussen nu. Vi är latmaskar nu men vi kommer i alla fall i tid till dagis.


Vem är Strängnäsmamman?

Vem är strängnäsmamman?

Jag hade i detta inlägg tänkt förklara vem jag är och vad bloggen kommer att innehålla. Jag är en 24, snart 25 årig tjej som är uppvuxen i Södertälje men som höggravid valde jag och min sambo att flytta till just, Strängnäs. Därav bloggnamnet.

Den bebisen som låg i magen under flytten är inte någon bebis längre utan fyller i november tre år. I januari tittade även son nummer två ut och det var på tiden. Han skulle egentligen blivit en 2011 men valde att stanna till 2012 och det är jag i efterhand ganska glad över. När man är höggravid och "bäst före" datumet har passerat vill man inget annat än att den lilla människan som ligger och skvalpar där inne ska komma ut.

Nu består vår familj av en mamma, alltså jag, en pappa, två grabbar och en engelsk bulldogg. Vi lever ett vanligt liv och vi har som alla andra drömmar som man hoppas ska bli verklighet. Något som skulle vara skönt är att få flytta till ett större boende, helst något eget.

Det var lite om mig och jag hade nu tänkt berätta lite om vad bloggen kommer att innehålla. Strängnäs är en ganska liten stan men vad jag har märkt så anordnas det mycket evenemang, det finns mycket historia i Strängnäs och det händer förhoppningsvis en del saker som jag kan skriva om här.

Om jag ska ta innehållet kortfattat så kommer den här bloggen att innehålla mycket från mitt privatliv blandat med saker som händer runt omkring mig. Jag hoppas att det kommer vara någon som är intresserad av att läsa om mig och mitt liv.

Trevlig läsning!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0