Gårdagens kvällsmums.

När jag satt och bloggade igår var Jimmy ute i köket och fixade något. Jag hade ingen aning om vad han skulle hitta på. Det enda jag visste var att han skulle ha äpplen för dem kom han ut till vardagsrummet och hämtade så dem kunde han inte dölja.

När han var färdig kom han ut med en tallrik med en crêpe på. På crêpen hade han ringlat honung och i var det stekta äpplen med chili och choklad strössel.

Jag kan säga att det var riktigt gott!


Sjukstuga.

Sjukstugan har fortsatt heeeela dagen lång. Grabbarna har haft feber som legat över 38 hela tiden med toppar på över 39. Har man så hög feber är man inte så kaxig. Jag har aldrig sett Tor så sjuk i hela sitt 3-åriga liv. Han har legat i soffan hela dagen och först tittat på morgonbolibompa och sedan en massa andra program på Barnkanalen. 
 
Efter lunchen, som Tor åt max tio tuggor av, åkte vi till Coop för att köpa nyponsoppa, blåbärssoppa och mer Alvedon. När vi kom hem gick Tor tillbaka till sin kära soffa och nu med nyponsoppa och blåbärssoppa att dricka. Nu ville han titta på film och valde Polarexpressen. Vilken inte var så oväntat :)
 
Hugo har varit klängig, vilket jag kan förstå. Han har suttit i mitt knä nästan hela dagen. Det händer väldigt sällan att han sitter i mitt knä så länge och att han skulle somna där en dag då han är frisk och mår bra skulle inte hända så idag var det faktiskt mysigt att han somnade i min famn. 
 
Så som dagen sett ut idag och så som mina pojkar mått idag blir det verkligen inget dagis imorgon.
 
Nu har Jimmy stått i köket och gjort något gott. Ska bli spännande att se vad han kokat ihop. 
 
God kväll allihopa!

Två flugor i en smäll.

Jaha... Här sitter jag i soffan och i mitt knä har Hugo somnat. Han vaknade strax innan 6 och gapade och skrek. Tog upp honom och han var ganska så varm så jag gick och kollade feber och, ja, där var den. På Hugo också!

Vi kör två flugor i en smäll.


Är det inte den ena så är det den andra.

Tor har varit lite gnällig idag. Har inte tänkt mer än så då han varit pigg men när vi borstade tänderna och jag skulle lyfta upp honom kände jag att han var ganska varm. Borstade färdigt och han kissade sen kollade vi feber och så var det. Han hade feber, 38,3. Jag hoppas att det inte blir värre än så och att han kan gå till dagis på torsdag igen.

Grabbarna grus hann vara på dagis i ca en vecka innan en av dem blev sjuk igen. Är det så här det ska vara nu? Jag hoppas verkligen inte det!


Mellis i bilen.

Vi har precis hämtat barnen och ska åka och köpa en bilbarnstol. Hugo är så stor nu så han måste ha en annan.

Ingen mellis på dagis så då fick det bli i bilen.


Dagens lunch.

Idag blev dagens lunch lite rester. Tacobröd, ost, skinka och lök fick bli en quesedilla. Mumsigt!


Ser det inte skönt ut?


Ser det inte skönt ut?

Min helg.

Den här helgen har sprungit förbi och det känns som om jag inte riktigt hängt med. Igår var det lördag och jag startade min dag med frukost med familjen för att sedan hoppa in i bilen och åka till Mariefred för att träffa en kompis och ta en runda i skidspåret.
 
Sist jag åkte skidor tror jag var vintern 2010 när vi var i Säfsen och det är ett tag så jag hade inga större förväntningar på att det skulle gå bra men det gick faktiskt överförväntan.
 


3,5 km och jag var skönt trött efteråt.
 

Färdigåkt!
 
Efter skidåkningen åkte jag hem. Resten av dagen spenderades med att storhandla och bara vara hemma. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så åt jag och J middag ensamma när grabbarna grus somnat. Man måste få ha lite ensamtid ibland.
 
Lördagen blev till söndag och idag hade jag bokat en dejt med en dagiskompis till T. Vi mötte upp dem på busshållplatsen för att sedan gå till pulkabacken. T hade fortfarande inte åkt sedan han krachade i backen när den första snön kom förra året.
 
Jag började åka med H och även kompisen åkte. Efter ett tag kände väl T att han också ville åka och det gjorde han. Jag satt bakom honom på snowracern och det gick hur bra som helst. När jag åkt med honom några gånger och vi hade även åkt tre stycken på snowracern, ville han åka själv! WOW! från att ha vägrat åka till att åka själv. Jag är supernöjd! Tack Y och M för att ni visade att det inte var farligt att åka.
 

Finns det hjärterum så finns det stjärterum.
 


H:s första åk på snowracern. Han gillade det!
 
När vi kände oss klara med åkningen gick vi hem till oss för att äta amerikanska pannkakor och sedan fika. Även fikat var amerikans då jag hade bakat amerikanska chokladmuffins.
 

Goda men mastiga muffns.
 
Eftermiddagen kom och det var dags för kompisen att åka hem. Vi lekte vidare och efter en liten stund kom J hem efter en en bokning hos Skogsboll.se. Kvällen är nu här och grabbarna grus sover och J är på dykträning.
 
Min helg har varit händelserik och jag känner mig nöjd. Hoppas att er helg varit lika bra som min.
 
Ha en fortsatt bra kväll!

En middag i lugnets tecken.

Idag bestämde vi att när barnen somnat skulle vi äta middag tillsammans, bara jag och J. Ibland känner man att man vill äta middag och bara behöva tänka på sig själv istället för att behöva springa efter metervis av Torky för att H kastar mat på golvet och T spiller ut sitt tredje glas med mjölk.

T och H åt middag vid 17-tiden och efter det blev det bus fram till 18, då Bolibompa började och då hade vi lite fredagsmys och åt lite glass. Jag och J har då kört en tvärtom-middag. Börja med efterrätt och sedan äta huvudrätt. Middagen idag fick bli tacos. I just love it! Fast man blir så fruktansvärt mätt men så sällan som vi äter tacos får det vara värt det.

När barnen somnat, svullar mamma och pappa i vardagsrummet och det gör jag idag med gott samvete!


En gubbe i miniformat.

Här är min minsta gubbe. En gubbe i miniformat.


Dagens lunch.

Dagens lunch blidde idag en skål stuvad spenat med två kokta ägg. Mums och nyttigt också!




Dagens lunch.

Dagens lunch blev en omelett. I omeletten har jag ost, skinka och rödlök. Tog det jag hittade i kylen.

Nu ska det svullas!


En heldag med T.

Förra veckan gick H sina första dagar själv på dagis och det går fortfarande bra. Därför passade jag på att vara med T en dag på hans avdelning. Det var roligt. Jag trodde att T skulle vara mer "röjig" men han var ganska lugn. Om han varje dag är som han var idag så har jag inget att oroa mig för. Att han ska vara en pina för personalen är något som skulle vara en mardröm.
 
Efter dagis gick vi ner på stan, köpte mellis, Risifrutti, festis och riskakor. Gick till biblioteket och fikade, lämnade sedan böcker för att kunna få plats med nya.
 
Kvällen har spenderats framför denna skärm med jobbsökningar. Tre jobb sökta ikväll och jag kan gå och lägga mig med gott samvete.
 

H mumsar riskaka för första gången och han gillade det.



T äter riskaka.
 
Kvällen har spenderats framför denna skärm med jobbsökningar. Tre jobb sökta ikväll och jag kan gå och lägga mig med gott samvete.
 
God natt på er!

Åka traktor.

Lite variation från pulka och snowracer åkte T idag traktor istället. Inte en riktig men denna räcker gott och väl för honom.

Vi tog en promenad i skogen och sedan till brevlådan. Han var överlycklig. På väg hem stod vi och tittade på när dem grävde och lagade något efter strömavbrottet i lördags. Idag tog dem bort generatorn som stått och brummat.

Imorgon ska jag vara med T på dagis hela dagen. Ska blir kul.

Nu: Hänga tvätt!
Sen: Zzzzzz...


Bambi på hal is.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har T fått skridskor av sin mormor, alltså min mamma.

Vädret idag var som gjort för att testa dessa skridskor för första gången. Så sagt och gjort. Vi packade ner skridskorna, även mina och J:s skridskor packades ner. Sen åkte vi ner till Västerviken här i Strängnäs där dem spolar is. Isen var det inte bästa kvalité på och det var snö på men det passade T ganska bra eftersom det inte går lika fort då.

Han åkte på och när både jag och J tyckte att vi hade åkt färdigt skulle T minsann inte åka hem. Han skulle åka mer! Jag är så glad över att han tyckte att det var så roligt att åka skridskor. Han fick åka en stund till och sen lockade vi med att åka hem och dricka barn choklad och äta våfflor men inte ens det fick honom att vilja ge upp åkningen men vi lyckades ändå få med honom hem.

Resten av dagen spenderades hör hemma med att mest mysa och titta på film. Jag tror att vi hann med att se tre filmer. T fick välja och då blev det först kung fu panda och sedan bilar 1 och 2.

Nu sitter jag här och bara njuter av att få virka utan att någon stör. Jag håller just nu på med det största virkprojektet jag någonsin gjort. Jag kommer att lägga upp bilder när jag väl är färdig.

Snart kommer J hem från dykträningen och då ska vi kolla klart på en film som vi började se igår men jag kunde inte hålla mig vaken.

Hoppas att ni haft en lika bra dag som jag haft.


Strömavbrott.

Igår vid 19-tiden hade vi disco i lägenheten. Det var inte frivilligt utan det var lamporna som blinkade. Sen blev det helt svart. Efter en stund kom strömmen tillbaka, men bara i halva lägenheten!

Vi hade planerat en myskväll framför tv:n och det blev lite svårt eftersom just det uttaget inte hade någon ström. Även kyl och frys fungerade inte, samt ett uttaget i sovrummet.

När strömmen varit borta i ca en timma gav vi upp och J letade fram skarvsladdar. Kopplade in kyl och frys på ett uttag som fungerade och ström till tv drog vi från T:s rum. Sen gick det att titta igen, en stund. Sen dog det igen, kom tillbaka, dog igen, kom tillbaka osv. Varje gång det dog var det bara att starta om datorn igen och leta upp vart i programmet vi var någonstans.

Nu när vi skulle åka och handla ser vi denna stå utanför.


Nu blir det åka av!

Ringde min mamma idag, mest för att rapportera om hur det gått för H när han varit utan mig på dagis. Då sa hon att hon även skulle komma förbi en sväng. Jag gick in och röjde lite medan jag väntade.

När hon kom hade hon med sig en ryggsäck till H och ett par skridskor till T. Så nu ska det bli åka av!

Tack mamma för lunchdejten idag, hoppas att ni hade det trevligt på revyn!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3907404/images/2013/pic_50f96183e087c35e73e6ce2b.jpg" class="image">


Själva för första gången.

Idag är H själv på dagis för första gången och när jag lämnat både T och H, gick jag hem själv. Utan barn, ingen barnvagn att knuffa och med musik i hörlurarna. Jag kommer inte ihåg när det hände sist. Måste ha varit någon gång innan Hugo föddes.

Jag gick hem och var hemma tidigare än vanligt eftersom jag inte behövde knuffa någon vagn eller liknande. Gick in och hämtade Flame, sen tog vi en promenad i skogen och jag hade fortfarande musik i hörlurarna. Den promenaden var den skönaste på länge.

När vi kommit in efter promenaden, fixade jag disken, hoppade in i duschen och sedan var det dags för lunch. Idag serverades det rester från igår, vilket blev chili con carne, mumsigt värre! Efter lunchen hamnade jag i en redig matkoma och jag höll på att somna men lyckades hålla mig vaken.

Tiden har nu flugit förbi och det är nu dags att gå och hämta grabbarna på dagis. Det ska bli kul att höra hur det gått för H.

Ha en fortsatt bra dag!


Långt kvar för vissa.

Denna katalog kom precis i brevlådan. När jag såg vad det var för katalog tittade jag ut och tänkte att det är lååångt kvar till semestern. Men om man tänker efter så finns det vissa som gärna bor på t.ex. Böda camping och Tylösand. Vill man bo på någon av dem campingplatserna så ska man nog boka sin plats för nästa semester, dagen då man lämnar campingen.

För mig känns det iaf som en lång tid kvar tills jag slår upp tältet på en camping.


Snöpromenad.

Tidigare idag pälsade vi på oss kläder, tog fram pulka och snowracer och gick ut och tog en promenad i snön som har kommit, och som fortfarande vräker ner.

Jag hade tänkt gå en viss runda men vi fick gå in lite tidigare för H höll på att somna. Så det var bara att gå in och äta lite lunch och nu ligger han och sover.

Ha en härlig dag i snön!


Kondition, vad är det?

Nu är vardagen tillbaka, nästan. Nu saknas bara ett jobb till mig. T och H har börjat på dagis och J har avslutat sin pappaledighet.

Nu är även dem nästan dagliga milen tillbaka på schemat. Det finns ingen bil hemma och då är det bara att ta apostlahästarna. Någon som även skulle vara bra att ha är kondition. Tänk vad snabbt det går, POFF! Så är den borta. Nu har jag inte gått dem tre milen i veckan på ca tre veckor och konditionen är som bortblåst. Nu kommer det garanterat att ta mer än tre veckor för konditionen att komma tillbaka och tills dess så kommer hela Strängnäs att veta vem som är ute och promenerar. Mitt flåsande kommer att höras över hela staden.

Nu är det god natt!


Söndagens middag.

Ikväll stod J för middagen. Det serverades lövbiffrullader med kokt potatis, sås och ärtor. Mumsigt värre.

Vill ni ha receptet? Lämna en kommentar så fixar vi det.

Trevlig fortsatt söndag!


Oätlig hallongrotta.

Nu har jag virkat färdigt mitt senaste projekt. En hallongrotta med tillhörande bullform.


Dålig dag med bra slut.

Dagen började inte riktigt så som man önskar att en dag ska börja.

Det hela började redan igår vid 23-tiden. H vaknar av att han rosslar och hostar. Försöker ge honom nappen men han kan inte ha den kvar i munnen för att han är täppt i näsan. Han somnar inte om av välling heller så jag tar upp honom, kollar om han har feber. Och där var den, den jäkla febern. Han får Alvedon och somnar i min famn efter att nästan ha gråtit sig till sömns.

När klockan imorse ringde var jag enormt trött som vanligt och idag vaknade jag även med en fruktansvärd huvudvärk. Jag tror inte att jag har haft då ont i huvudet någonsin. Tar, även jag, en Alvedon och hoppas på det bästa.

Skjutsar T till dagis. Det var egentligen meningen att H skulle ha sin första "ensamma" dag på dagis idag men han fick stanna hemma, och jag skulle ha varit med T på dagis idag men det får tydligen bli en annan dag.

Dagen rullar på och när H sov middag passade även jag på att sova för att få bort huvudvärken som fortfarande dunkade på i jämn takt. När H vaknade hade jag fortfarande ont. Nu sa J till mig att ta en 1g Alvedon, två stora glas med vatten, tigerbalsam i nacke och tinningar, samt en dextrosoltablett.

Vid 15-tiden hade äntligen huvudvärken släppt och då tog jag H med mig och hämtade T, sen åkte vi ner till biblioteket.

Kvällen har bestått i att umgås med familjen. Nu sover grabbarna grus och jag och J ska som vanligt kolla på Sons of anarchy.

God kväll på er!


Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Som rubriken lyder: Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Vad gör man, när man inte har något badkar?


Utelek.

Idag kör vi dag tre på inskolningen. Dagarna flyter på bra. Idag var vi ute på förmiddagen och H lekte med en spade och en skottkärra.

Till lunch idag serverades det varmkorv med potatismos. Riktig H mat!

Han sover middag just nu och jag hållet mina tummar på att han sover länge. Igår vaknade han efter 45 minuter, 15 min längre än i tisdags.

Igår var min mamma och syster på besök. Vi passade på att träffas denna vecka för imorgon åker hon tillbaka till Tyskland och hem till en ny värdfamilj.

Lycka till syrran!
Här kan ni läsa om hennes äventyr ----> http://fyhren.blogspot.se


Sover middag.

Idag är det dag 2 på inskolningen. Just nu ligger H och sover middag. Han somnade idag på ungefär 5 minuter. Skönt! Nu hoppas jag på att dagarna flyter på som dessa gjort.

Lunchen idag bestod av vegetarisk pytt. Ingen höjdare för H som inte äter grönsaker. Han kommer vara hungrig till mellis idag. Han fick i sig en knäckemacka så han har något litet i magen i alla fall.

Ha en fortsatt bra dag!


Inskolning dag 1.

Så är denna dag snart slut. För er som hänger med i bloggen, vet ni att det idag var H:s första dag på dagis. Han var inte där själv, utan det var första inskolningsdagen.

Dagen har gått bra, precis som jag trodde att den skulle göra. Det jag trodde skulle bli kanske lite jobbigt var att lyckas få honom att sova middag på en madrass på golvet. Det tog ca 10 minuter, sedan hade han somnat, vilket var en lättnad. Men han sov inte så länge, ca 30 minuter, sen var det en tjej som hade börjat gråta och då vaknade han.

Dagen rullade på och när det var dags att gå hem var H ganska trött och jag fick håll honom vaken i bilen för att han inte skulle somna. När vi kommit hem la jag honom i sängen för att sova en stund och den stunden blev till 90 minuter sen gick jag in och väckte honom.

Nu hoppas jag att det imorgon går lika bra som det gick idag.

Nu blir det tv-kväll!


Nu åker vi!

Nu åker vi till dag och kör inskolning. T har även sin första dag efter ett tre veckors långt jullov.


Imorgon är det dags.

Imorgon är det dags för H att inskolas på dagis. Det känns som om det kommer att gå bra. Han är van att vara på öppna förskolan och när vi är där är han så upptagen med att leka att han glömmer bort mig. Men man vet aldrig.

Tänk att den här lilla klumpen redan har blivit stor.


Gårdagens middag.

Igår åt vi en ny maträtt vi aldrig ätit förut. Det var het falukorv med grönsaksspagetti. Jag hittade receptet i ICA:s reklamblad som kom i brevlådan i helgen.

Rätten var ganska god men lite konstig blandning av ingredienser. Men det finns mycket värre saker att äta.

Receptet finns på ICA:s hemsida om ni känner att ni också vill testa denna rätt.
http://www.ica.se/recept/het-falukorv-med-gronsaksspagetti-288505/

Bjuder på en bild på middagen. Jag åt även detta till lunch idag och det smakade lika bra idag.


H:s 1-års dag.

Hipp hipp hurra!
 
Idag är det 1 år sedan H föddes och vid den här tiden hade han varit ute i stora världen i ca 2 timmar. Jag förstår inte hur fort detta år har gått. Det känns som om han nyss låg på en filt på golvet och jollrade och kunde inte ta sig fram själv. Idag är det en helt annan person. Idag är han uppe och springer och är klåfinrigare än någonsin!
 
Ett stort grattis till dig H! Massa pussar och kramar från mamma.
 

H har här precis ätit tårta. Det tyckte han var väldigt gott!

Städa städa...

Städa städa varje fredag och så varje jul...


På jäsning.

Nu har jag en sats bullar på jäsning. Imorgon är det kalas.


Ettårskontroll och vaccination.

Jag och H har precis kommit hem från ett besök på BVC. Idag var det dags för ettårskontroll och vaccination.

H väger nu 10 385 gram och är 76 cm lång. Han följer kurvan precis. Efter den kontrollen vad det dags för vaccination. Denna gång fick han en spruta i vardera lår. Han började grina men det gick över väldigt fort. Han somnade i vagnen på väg hem, men som tur var kunde jag klä av honom och lägga honom i sängen utan att han vaknade.

Nu hoppas vi på att han slipper febern som kan dyka upp efter en vaccination.


Dagens frisyr på H.

H har en lite udda frisyr idag. Jag kallar den sicksack.


Vi missade tolvslaget! VARNING! KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!

VARNING! KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!

Gott nytt år på er! Själv så missade vi tolvslaget. Det var rent ut sagt kaos! T hade på morgonen kräkts upp sin frukost, han mådde hur bra som helst under dagen. Han gick och la sig som vanligt och han mådde fortfarande bra och vi var helt omedvetna om vad som skulle ske tre timmar senare.

23:43 hör jag hur någon är vaken inne i sovrummet i stugan. Jag går in och ser att T sitter upp i överslafen i våningssängen ock kräks rakt ut. Jippi! Okej att vara magsjuk hemma, men i en stuga på en camping, ca 20 mil hemifrån, det är verkligen inte okej. Det var bara att börja tvätta av T och skura säng, madrass, täcke och kudde. Som tur var så hade J:s mamma extra sängkläder i sin husbil och det fanns extra täcke och kudde i stugan. Jag tyckte så synd om T som inte använder blöja längre men vi var tvungen att sätta på honom en blöja för att han kunde inte hålla sig från att bajsa på sig. Vi fick säga att det var en sjukblöja för att han skulle gå med på att ha den på sig.

Det hela slutade med att vi gick och la oss någon gång efter klockan 02, när T hade suttit inlindad i en handduk och haft såna kramper i magen tills han somnade.

Nu är vi på väg hem och nu hoppas jag verkligen att T inte kräks i bilen, men påsen ligger redo.

Ett stort tack till alla som hjälpte till att ta hand om T, H, J, kräket, bajset och resten av skiten.


RSS 2.0