Oätlig kokosboll.

Jag har precis gjort en oätlig kokosboll. Nu är det så att jag inte haft i någon konstig ingrediens. Det handlar inte ens om bakning, utan om virkning. Jag har virkat en kokosboll och jag blev riktigt nöjd.

På denna ska det föreställa kokos och jag tänkte göra en där det ska föreställa pärlsocker på.

Här kommer en bild på kokosbollen.


Kvällens film: Horrible bosses.

Igår såg vi en actionfilm och idag blev det en komedi. Kvällens film blev Horrible bosses. En ganska oförutsägbar komedi med skådisar som Jennifer Aniston och Kevin Spacey. Jag skrattade många gånger, vet dock inte om det berodde på filmen eller min trötthet. Jag rekommenderar filmen och den passar utmärkt när man vill se en underhållande film utan att behöva tänka så mycket.

Filmens betyg blir 4 av 5 möjliga.


Vi tog till vara på snön.

När vi klev upp imorse var det vitt ute. Det hade kommit lite snö och T var överlycklig och skulle ut innan han ens hade fått i sig frukost. Vi gick ut hela familjen efter lunch. Vi hade snöbollskrig, byggde en snölykta och en snögubbe.
 
Bjuder på lite bilder från dagen.
 

Snölyktan på dagen.


T njuter av snön.


H upptäcker snön för första gången.


Snögubbe. T sa att den såg arg ut och sa sedan att det var en vampyrsnögubbe.


Efter middagen gick T och jag ut och tände ett ljus i lyktan. Blev riktigt fint så länge det varade. Vilket var i ca 1 minut innan ljuset blåstes ut.


En suddig T spanar in snölyktan.

Kvällens film: Paycheck.

Nu är det säkert många som kommer tycka att jag är lite efter men det struntar jag i.

Jag har precis tittat klart på en film. Kvällens film blev Paycheck. En action från 2003 med Ben Affleck och Uma Thurman, som var helt okej. Den får en trea av fem möjliga.

Nu är det tack och god natt!



Nu var det dags!

Nu var det faktiskt dags. Jag har inte bakat kladdkaka på evigheter så ikväll slog vi till. Jag hade min ständige köksassistent T med mig.

Strax ska det svullas!


Ser snö för första gången.

ÄNTLIGEN! Jag vet att det finns människor som inte alls vill ha snö. Jag tillhör inte dem. Ge mig massa snö!

Just nu faller det stora snöflingor utanför fönstret och H har upptäckt det också. Det var första gången han såg snö.

Nu hoppas jag att det kommer så mycket snö att man kan åka pulka.


T:s förskola har satt mig i arbete.

I fredags när jag skulle hämta T från hans förskola fick jag en fråga ställd, om jag kunde virka en till mikrofon. För er som läst tidigare inlägg vet att jag virkat en mikrofon på eget initiativ, som jag gav till förskolan. Nu vill dem alltså att jag ska virka en till. Vilket jag tycker är roligt. Denna gång blev jag försedd med garn, det vara bara arbetet som behövde göras.

Kvällens projekt blev alltså att virka mikrofonen. Det tog ca 3,5 timmar och nu är den färdig! Jag har garn kvar så jag funderar på om jag ska virka så många mikrofoner garnet räcker till.

Här kommer en bild på kvällens projekt.


Morgonens (o)nyttiga frukost.

Sitter just nu och äter frukost. Den består av rester från middagen. Inte mindre än tacos! Och för att göra det onyttiga ännu mer onyttigt dricker jag julmust till.

God morgon!


Kris i skafferiet.

När jag har hämtat T på dagis är det snabbt hem och få i honom något att äta innan blodsockret dimper ner i botten. Imorse tog brödet slut så medan T gick på toaletten slängde jag ihop en sconesdeg. Snabbt som attan in i ugnen.

Visst är det gott med varma scones som smöret smälter på?


Min stora hjälpreda.

H sover och då passar jag på att spendera tid med T. Han har hjälpt mig att skala potatis till dagens lyxmiddag. Lyxmiddagen besår idag av kokt potatis och fiskbullar i dillsås.


Årets julklapp är...

...ett par hörlurar. Jag tyckte att det kunde vara någonting lite roligare faktiskt. Men men, det är inte jag som bestämmer.


Hallongrottor.

Just nu bakas det hallongrottor hemma hos oss. Det var nio år sedan jag gjorde det sist och då gick det som så att allt blev en enda stor kaka. Jag tänkte att jag skulle ge det ett nytt försök och just nu står dem i ugnen.
 
Hallongrottor på gräddning.

Bättre än tv.

Bättre än tv helt enkelt!


Kvällens sysselsättning.

Kvällen har spenderats i soffan med lussebullar och ett glas Coca Cola. I handen har även dessa tidningar befunnit sig. Allt om mat och mama.


Jag tar mig i kragen!

Det här är mitt första inlägg på lite mer än två veckor. Jag vet egentligen inte varför det inte blivit något bloggande under dessa dagar. Det känns som om jag har haft mycket att göra men samtidigt när jag tänker efter så har jag inte haft så mycket att göra. Jag har väl helt enkelt prioriterat annat.
Nu har jag tänkt komma igång med bloggandet igen och jag hoppas att det är någon som tycker att det är kul.

Jag tar mig i kragen helt enkelt!


Baka baka en jäkla massa kaka.

Nu har vi bakat en simpel sockerkaka med kanel- och äppelsmak och vi har bakat vanliga kanelbullar. Nu är det bara resten kvar, och det är kärleksmums, kolakakor och sen ska vi sätta ihop tårtorna.

Efter det är det garanterat dags att gå och sova.

Back to work!


Promenad i solen.

Idag när jag lämnat T på dagis gick jag hem och tog knubbisen på soffan på en promenad i solen.

När jag gick promenaden så fick jag lite vårkänslor. Det var sol, varmt och fåglarna kvittrade.

Jag gick in och tog en sväng med dammtrasan och dammsugaren. När jag väl var klar med det var H supertrött och la honom i vagnen och han somnade på en gång.

Nu har jag avnjutit en god lunch bestående av gårdagens middag, pytt i panna. Mumsigt!

Ha en trevlig fredag!

Nu ska det fixas vidare.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3907404/images/2012/pic_5093ade0e087c3693569e6af.jpg" class="image">


Mer pyssel.

Idag pysslas det igen. Jag har för första gången vikt egna påsar och det var lätt som en plätt. Hade även tänkt dekorera påsarna lite.

Resultat kommer senare!


RSS 2.0